Sluitingsritueel

Rebozo Sluitingsritueel

Wat is een Rebozo?

De rebozo een doek uit Midden-Amerika, gedragen als kledingstuk/omslagdoek door (getrouwde) vrouwen. Het wordt gebruikt als handig hulpmiddel bij het dragen van goederen op het hoofd of als ondersteuning van de zwangere buik (verlicht bekken- en bandenpijn) én natuurlijk als draagdoek voor baby’s en kinderen op de buik of op de rug.

Maar dat niet alleen. De Rebozodoek biedt warmte en wordt als deken gebruikt. Ook bij de vele rituelen wordt deze doek ingezet. Bij ontspannende massages bijvoorbeeld. Je lichaam wordt in de doek gewiegd. Het biedt totale ontspanning en verlichting voor lichaam en geest, overgave!

Het is een heerlijke manier om te ontspannen tijdens het opvangen van weeën bij de bevalling.

Het Sluitingsritueel

Aan het einde van de kraamperiode kun je deze speciale massage ontvangen van twee vrouwen die de moeder van top tot teen in 7 Rebozo doeken wikkelen.
Het hoofd, de schouders, de taille, buik/bekken, bovenbenen, onderbenen en tot slot de voeten. Iedere doek wordt gedurende een aantal minuten gewiegd en daarna om het bepaalde lichaamsdeel gesloten en dan zeer stevig dicht getrokken. De kraamvrouw ervaart zo dat haar lichaam wordt beschermd en omarmd.

Tijdens de zwangerschap opent het lichaam van de vrouw zich. Letterlijk en figuurlijk. De buikspieren en organen geven letterlijk de ruimte aan de baby om te groeien. Ook emotioneel open je meer. Onder invloed van de hormonen sta je meer open en ben je emotioneel ontvankelijker. Mooi geregeld door moeder natuur ten behoeve van de (ver-)binding tussen moeder en baby.

Met deze sluitende massage verbind je jezelf weer en kom je terug in je lijf. Je voelt je geborgen en ontspannen en kunt je lichaam bedanken voor de 9 maanden hard werken en het geboorteproces wat je had te eren en af te ronden.

Ook na een miskraam, stille geboorte of bij een zwangerschaps- of geboortetrauma is het een liefdevol en helend ritueel.

Je kunt dit ritueel uitbreiden met een Yoni Stoombad of met een Aroma Touch massage ter voorbereiding op de sluiting. Een toegevoegde weldaad voor je lichaam en geest.

Yoni Stoombad

Met speciaal samengestelde helende kruiden wordt er een stoombad gemaakt waarboven je plaats neemt als op een bidet. Door de helende werking van deze kruiden herstel je sneller van beschadigingen aan je perineum. Weldadig, zacht, natuurlijk en wonderlijk krachtig!

Aroma Touch massage

Bij deze massage worden met 8 verschillende zuivere etherische oliën langs je rug, handen en voeten gewerkt. Ze brengen je sympathisch- en parasympatisch zenuwstelsel weer in evenwicht. Verminderen daardoor je stress, versterken je immuunsysteem, verminderen ontstekingsreacties en bieden homeostase (lichamelijke en geestelijke balans).

Ons Ritueel

Het ritueel bied ik aan samen met collega Doula Suus, www.moederkruid.com, en duurt ± 3 uur. Breid je het uit met de Aroma Therapie massage of het Yoni Stoombad dan is dit ± 3,5 uur. Voorafgaand aan het sluitingsritueel is er tijd voor jouw zwangerschap- en geboorteverhaal met kruidenthee en een voedende lekkernij. De ceremonie sluiten we af met 15 minuten rust en zachte muziek. Daarna wordt je in alle rust weer uit-gewikkeld en praten we met elkaar na.

Je zult je herboren, ontspannen voelen. Je bent weer terug in je lijf en voelt je gesterkt en heel.

De kosten zijn € 250,-.* Uitbreiding met de aroma massage of het stoombad dan zijn de kosten € 295,-*. Thee en lekkers zijn inclusief.

Tip

Vraag het als cadeau bij je babyshower of kraamfeest…

Praktische handreikingen

. Wij komen bij je thuis en zullen alle benodigdheden meenemen inclusief matrasje om comfortabel te liggen.
. Zorg zelf voor een rustige en warme plek in huis waar we je kunnen masseren.
. Houdt rekening met je voedingstijden.
. Zorg voor een oppas voor jouw baby en eventuele andere kinderen.

Na het maken van je afspraak sturen wij je per mail de nodige informatie toe.

* Parkeergeld en reiskosten (0,19 ct/km) zijn niet inbegrepen.